Chude mięso ma niską zawartość tłuszczu i dostarcza dobrego źródła białka. Niektóre chude mięso to ryby, białe mięso z kurczaka lub indyka (bez skóry), kawałki wędliny wołowej i wieprzowiny oraz takie jak dziczyzna, króliki lub łosie. Jednak nie wszystkie chude białka to mięso. Inne chude białka obejmują fasolę, tofu i białka jajka.

Jedz dużo owoców i warzyw. Jeśli próbujesz schudnąć, skupienie się na owocach i warzywach to świetny sposób ponieważ napełniają cię mniejsza ilością kalorii. Zwróć uwagę zwłaszcza na ciemnozielone rośliny (kapusta, szpinak), brokuły, buraki, jagody, jabłka i cytrusy. Wszystkie te są pełne w witaminy i składniki odżywcze.

Kobiety od 19 do 50 lat powinny codziennie jeść 2 1/2 szklanki warzyw, podczas gdy kobiety powyżej 50 roku życia powinny jeść dwie filiżanki.

Jeśli jednak zamierzasz przewyższyć każdą kategorię, wybierając warzywa bez skrobi to dobry pomysł. Skrobia jest w takich produktach, jak marchew, ziemniaki, groch i kukurydza.
Kobiety od 19 do 30 lat powinny jeść 2 szklanki owoców dziennie, a kobiety powyżej 30 roku życia powinny jeść 1 1/2 szklanki owoców każdego dnia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here